Historien om Jøtulhåggets Kennel

 

Jøtulhåggets kennel ble i sin tid opprettet av min far. På første del av -80 tallet kjøpte han ei voksen VK hund av Magnar Kant. Stella, som hun het, ble paret med Morkhaugens Tsarek og her kom tispa Tsarina som ble i familiens eie. Dette var ei tispe med en voldsom jaktlyst og fart og som raskt fikk sin vk billett. Navnet Jøtulhåggets blir registrert.

Tsarina ble så paret med Tom P. Johansen sin CJ Jæger i 1992. Her tok jeg min første hund som ble kalt Jøtulhåggets Fønix.

Da min far døde i 1998, registrerte jeg Jøtulhåggets Kennel over på meg.

 

Kennelen drives i dag av Kyrre Rørstad og Janne Karlsen, og vi har flere engelsksettere i vårt eie. 

Våre hunder blir mye brukt på jakt, men jaktprøver og alt annet som innebefatter fuglehund er også viktige arenaer for oss. At hundene er habile jakthunder, presise og djerve i sine fuglearbeider er egenskaper vi verdsetter meget høyt hos en fuglehund.

Vi er begge aktive i Telemark Fuglehundklubb og har vært det i en årrekke, Kyrre sitter også i styret i NESK, er jaktprøvedommer og vi er begge med som prøveledere og arrangører på jaktprøver og ellers genuint interessert i alt som har med fuglehunder og jakt med fuglehunder og gjøre.

 

Sven Kyrre Rørstad

Bjørnhullvegen 25

3917 Porsgrunn

Mobil: + 47  99 25 16 87

Mail: kyrre.rorstad@gmail.com

Janne Karlsen

Mobil: + 47 90 27 27 04

Mail: jhtkarlsen@gmail.com